Product was successfully added to your shopping cart.

Rolluiken

Rolluiken

Voer hier uw afmetingen in millimeters in en klik vervolgens op de knop “Bereken"

 

 

Verschillen tussen rolluiken



Rolluiken geven een combinatie van veilig gevoel, duurzaamheid en vormgeving

Wilt u graag het zekere voor het onzekere nemen? Het nuttige met het aangename combineren? Dan weet u rolluiken op waarde te schatten. De rolluiken combineren een veilig gevoel met duurzaamheid en vormgeving.

Rolluiken zijn van alle gemakken voorzien om uw huiselijk comfort te verhogen.

Met rolluiken een veilig gevoel

Met rolluiken kiest u voor gemoedsrust. De rolluiken werken als goed hang- en sluitwerk. Bij ongewenst bezoek blokkeren de lamellen door de ophangveren.

Rolluiken zijn inbraak vertragend, rolluiken zijn niet inbraakwerend. Wel vertraagd het ene rolluik beter dan het andere rolluik een goed voorbeeld hiervan zijn de Heroal safe rolluiken.

Ook de samenstelling van een rolluik kan de inbraak werendheid vergroten de toepassing van anti optil zorgt ervoor dat een rolluik niet te lichten is. Anti optil veren worden ook wel is stugge veren genoemd. Op rolluiken voorzien van obstakel detectie zitten automatisch anti optil veren.

Zonwering door middel van rolluiken.

Rolluiken vormen een excellente zon- en hittewering in de zomer en zorgen voor extra isolatie.

Door het gebruik van rolluiken kunnen er een aanzienlijke energie besparing gecreëerd worden. Dit geldt ook voor de zomer. Door het buiten houden van de zon door bijvoorbeeld rolluiken kan er een energie besparing optreden tussen de 2 en 15%.

Ook de extra isolatie van rolluiken door de luchtbrug tussen de lamellen en het glas is een wel komen aanvulling van rolluiken.

Rolluiken en geluidsisolatie.

Doe uw rolluiken dicht en geniet van de stilte en rust.

De lamellen van uw rolluiken zijn voorzien van een geluid isolerend schuim waardoor geluid wordt geabsorbeerd en u kunt genieten van de rust. Ook de luchtbrug die tussen uw panser van het rolluik en het glas zit zal een extra isolatie tot stand brengen.

Rolluiken en koude isolatie.

Rolluiken isoleren goed, door de luchtbrug die ontstaat tussen het rolluik panser en het glas creëer je een extra isolatie. Ofwel niets isoleert zo goed als stilstaande lucht.

Thermische Eigenschappen van een rolluik

  • De U-waarde bepaalt hoeveel warmte in stationaire toestand doorheen een materiaal (glas, rolluik) gaat. Voor een goede isolatie van het materiaal moet de U-waarde zo klein mogelijk zijn zodat zo weinig mogelijk warmteverlies naar de buitenomgeving optreedt.
  • Hedendaagse beglazing heeft reeds sterk isolerende eigenschappen: bij de vervanging van glas kiest men in plaats van dubbele beglazing met een U-waarde van 2,8 nu steevast voor HR- glas met een U-waarde van 1,1 of zelfs lager.
  • Rolluiken bouwen een bijkomende warmteweerstand (uitgedrukt in een R-waarde) tegenover de beglazing op. Het warmte-isolerend vermogen van rolluiken is sterk afhankelijk van:
  • De rolluiklamel: kunststof (PVC) is een goede isolator terwijl aluminium eerder een goede geleider is.
  • De luchtdoorlaatbaarheid van het rolluik: hoe minder de luchtdoorlaatbaarheid, hoe beter wij kunnen profiteren van de stilstaande luchtkolom. Het is daarom belangrijk dat het rolluik goed tegen het raam aansluit: bv door het gebruik van joints of borstels in de geleiders. 

Rolluiken en verduisteren.

Een rolluik verduisterd een kamer volledig. En is dus uitermate geschikt voor kamers waar geen daglicht mag toetreden.
Een zeer goed voorbeeld is voor de mensen die overdag moeten slapen door bijvoorbeeld nachtdienst.

Rolluiken zijn inkijk werend.

Heeft u s'avonds last van inkijken of hinderlijk licht dan kan een rolluik een wel komen aanvulling zijn.
Bij het neerlaten van uw rolluiken zorgt u ervoor dat in kijkers geen kans hebben.

Onderhoud aan uw rolluiken.

Wilt u rolluiken die jarenlang storingsvrij hun werk doen? De lamellen zijn gearreteerd waardoor ze onderling niet kunnen verschuiven of vastlopen. Ongevoelig voor stof en vocht door de roestvrije inductielagers. Ze zorgen voor stabiel op- en afrollen en doen geruisloos hun werk. U krijgt 5 jaar fabrieksgarantie. Op handzenders 2 jaar op band en bandopwinders zit geen garantie.

Een rolluik behoeft maar weinig onderhoud, het onderhoud van een rolluik beperkt zich door het smeren van de rubbers dmv teflonspay en het schoonhouden van uw rolluik.

Rolluiken in harmonie met uw huis

Wilt u uw rolluiken laten aansluiten bij de sfeer van uw huis? De rolluiken zijn fraai van vorm en zijn verkrijgbaar in zeer veel kleuren. Alles wordt op maat gemaakt. U bent verzekerd van een sluitend samenspel met uw woning!

Een combinatie van kastkleuren met lamelkleuren is mogelijk.

Ook een ronde omkasting behoort tot de mogelijkheden in de kleuren: Wit, Technisch zilver, Donkerbruin, Ivoor (creme wit) en Bosgroen.

Bedieningscomfort voor uw rolluik.

Rolluiken worden op een uiterst eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier bediend, handbediend maar natuurlijk ook elektrisch. Een kwalitatief sterke motor van Faher of Somfy doet het zware werk. Kiest u voor elektrisch dan heeft u de keuze voor bediening door middel van een wandschakelaar of afstandsbediening.

Kasthoogte op de site zijn ter indicatie. Fabrikanten werken altijd met totale hoogte (incl kastmaat) hierdoor kan het voorkomen dat de kast groter is dan aangegeven op de site. Tevens kan een grotere breedte van een rolluik veroorzaken dat er een groter as diameter icm met grotere kast gebruikt wordt.

 

Vergelijking van verschillende windklassen v.w.b. de windsnelheid
IEC WindklasseIIIIIIIV
50-jarige-extreemwaarde50,0 m/s42,5 m/s37,5 m/s30,0 m/s
Gemiddelde windsnelheid10,0 m/s8,5 m/s7,5 m/s6,0 m/s

 

Europese norm zonwering en rolluiken.

Regelgeving zonwering conform de nieuwe CE norm EN 13561 en EN 13569.

  • EN 13561 (Het product).

Op zonwering is de Europese Norm EN 13561 van toepassing. Dat betekent dat zonwering over een gegarandeerde kwaliteit dient te beschikken en dat op het product en de documentatie aangegeven dient te worden hoe hoog die kwaliteit precies is. De kwaliteit wordt aangegeven in een zogenaamde windklasse. Deze komt overeen met een bepaalde windkracht. De volgende klassen zijn vastgelegd:

  • Windweerstandsklasse 0:

Deze categorie beantwoordt  (volgens DIN EN 13561) óf aan een niet gevraagde óf niet gemeten prestatie óf aan een product, dat de eisen van de  klasse 1 niet vervult. Het scherm mag bij wind niet gebruikt worden.

  • Windweerstandsklasse 1:

Het scherm mag tot maximaal windkracht 4 uitgerold blijven. Definitie volgens  Beaufort: matige bries, matige wind. De wind doet twijgen en dunnere takken bewegen, stof en papier waait weg  
Snelheid 20-27 km/h = 5,5-7,4 m/seconde.

  • Windweerstandsklasse 2:                

Het scherm mag tot maximaal windkracht 5 uitgerold blijven. Definitie volgens Beaufort: frisse bries, frisse wind. Kleine loofbomen beginnen heen en weer te bewegen. De golven van het meer krijgen schuimkoppen. Snelheid 28-37 km/h = 7,5-10,4 m/seconde.

  • Windweerstandsklasse 3:

Het scherm mag tot maximaal windkracht 6 uitgerold blijven. Definitie volgens Beaufort: sterke wind. Sterke takken bewegen heen en weer, paraplu’s kun je moeilijk vasthouden,telefoonkabels huilen in de wind. Snelheid : 38-48 km/h = 10,5-13,4 m/seconde. 

Bron: Duits Meteorologisch Instituut (DWD) - Offenbach.